Politie Korea bezet zestien universiteiten

SEOUL, 31 AUG. De Zuidkoreaanse politie heeft gisteren voor de derde maal universiteiten bestormd. Bij invallen in 16 universiteiten in Seoul, stad Taegu en de provincie Noord-Kyongsang werden 164 studenten gearresteerd.

Volgens de politie verzetten de meeste studenten zich niet of nauwelijks tegen hun arrestatie. Nadat de politie de bureaus van Hanchongryon, de Koreaanse Federatie van Universitaire Studentenraden, had uitgekamd, nam zij grote hoeveelheden stalen pijpen, Molotov-cocktails, pamfletten en als communistisch beschouwde literatuur in beslag.

De afgelopen dagen arresteerde de politie in totaal 766 studenten in meer dan zestig universiteiten. Hanchongryon wordt onder meer beschuldigd van het aanstichten van de rellen die deze maand uitbraken op de Yonsei-universiteit in Seoul. Studenten die demonstreerden voor een hereniging met Noord-Korea bezetten deze universiteit gedurende meer dan een week. De politie maakte met geweld een einde aan de bezetting. (Reuter)