Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Toerisme

P. Hans Frankfurther

Tijdens hun vakantie in Indonesië zijn woensdag de filmproducent P. Hans Frankfurther en zijn zoon Felix verdronken. De vader probeerde zijn zoon te redden toen die door de stroming werd meegezogen. P. Hans Frankfurther (64) was meer nog dan als producent, bekend om zijn niet aflatende stroom ideeën en plannen en zijn aanwezigheid in vele organisaties.

Hij was onder meer de grondlegger van het Cinestudfestival, de Amsterdamse Concertzender en het Stripschap - waarmee een paar van zijn grote liefdes zijn genoemd. De laatste jaren kwam hij het meest in het nieuws door zijn inzet om de historische schoonheid van het in Amsterdam gelegen dorp Sloten te behouden. Hij was de motor achter het referendum om het weilandje de Vrije Geer onbebouwd te laten. Met zijn altijd vriendelijke maar vasthoudende lobby maakte hij dat tot een ongekend succes. Zijn zoon Felix (36), politicoloog, was van 1991 tot 1995 lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland voor D66.