Het weer

Foto: DE BILT - De zomer van 1996 was volgens het KNMI niet bijzonder. Normale temperaturen en gemeten naar het gemiddelde van een groot aantal jaren ook een gewoon aantal uren zonneschijn. Er viel in de afgelopen drie maanden 185 millimeter neerslag en dat is bijna 30 minder dan het gemiddelde. De maanden juni en augustus waren een halve graad warmer dan het gemiddelde, juli een halve graad kouder. Vooral in de maand juli werd er geklaagd over het matige weer. Begin juli werden er op de veilingen in Nederland al boerenkool en witlof verhandeld. Ook het mosselseizoen werd uitgesteld. De strenge winter, het koude voorjaar en het matige zomerweer hadden de groei geremd. Vorig jaar waren er elf tropische dagen met temperaturen boven de dertig graden, nu twee. (Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel)