'Graancirkels goed voor verdrietigen'

De herkomst van de graancirkels in Nederland is voor Janny Post uit Tilburg geen geheim meer. Volgens haar zijn de cirkels krachtvelden die van de Pleiaden afkomstig zijn. Het zijn energiepunten die de aarde zijn ingebracht door voertuigen van licht bestuurd door ruimtewezens. Deze sterrenbewoners beschikken over krachten die op aarde verloren zijn gegaan. De krachtvelden zijn diep in de aarde gevestigd en blijven ook bestaan als de graancirkels zijn verdwenen.

Dit jaar werken de cirkels vooral op de verwerking van verdriet. Later zullen de cirkels ook andere genezende functies gaan vervullen. Janny Post raadt bezoekers van de cirkels aan om fruit en kaarsen mee te nemen, want deze worden binnen de cirkels als het ware ingestraald met energie zodat men er thuis ook nog wat aan heeft. De bewoners van de Pleiaden hebben het graan uitgezocht om de mensheid wakker te schudden omdat graan de basis is van de mensheid door de eeuwen heen, het levensbrood waarop de mensheid gezeteld is.

Aldus Janny Post. De 47-jarige Tilburgse groeide op in een hervormd gezin, maar heeft zich tot ergernis van haar ouders altijd tegen het geloof afgezet. Ze is gevoelig voor godsdienst maar vindt dat de mensen daar een rotzooitje van hebben gemaakt. Janny Post was twintig jaar ziek en kreeg twee ernstige auto-ongelukken. Ze zegt zich te hebben hersteld dankzij een innerlijke kracht die ze bijna vijftien jaar geleden ontdekte, toen ze haar omhulsels aflegde en haar kernkracht ontdekte. Ze legde contact met engelen met wie ze inmiddels voortdurend communiceert. Ze is geboren op aarde maar weet dat haar ziel afkomstig is van Zantus, een hypothetische planeet die net als UFO's uit een zeer fijne, geestelijke materie is samengesteld. Ze leeft dan wel op aarde maar op Zantus hoort ze thuis, ongeveer zoals iemand die emigreert toch altijd een Nederlander blijft. Alle mensen zouden op zoek moeten gaan naar hun kernkracht want het gaat er om niet van buiten naar binnen te leven, maar van binnen naar buiten.

Janny Post heeft jarenlang gewerkt als wat ze zelf omschrijft als spiritueel koppelaarster: ze bracht mensen die met geestelijke zaken bezig zijn met elkaar in contact om de informatie die uit de kosmos tot ons komt te bundelen. Ze organiseerde enkele jaren geleden in de Utrechtse Jaarbeurs een Feest van het licht en bij Jomanda in Tiel zette ze iets dergelijks op touw. Ook heeft ze enkele jaren therapie en cursussen gegeven maar daar is ze mee opgehouden omdat ze onlangs van haar engelen te horen heeft gekregen dat ze zich moet toeleggen op de verkondiging van de boodschap dat in de tweede helft van dit jaar geestelijke energie uit de hemelse sferen zal neerdalen. De graancirkels zijn daarvan nu het meest zichtbare bewijs. De mensheid is zo diep gezonken dat de hemelse machten de aarde willen redden. De graancirkels zijn bedoeld om de mensen te schokken en voor te bereiden op een grote verandering.

Er zitten volgens Janny Post over de hele wereld miljoenen mensen te wachten tot de aarde ontvankelijk genoeg is om hun spirituele verhalen aan te horen. Zelf hecht ze veel belang aan wat andere mensen vertellen. Ook de verklaring voor het ontstaan van de graancirkels heeft ze niet van zichzelf maar van een jongen van zestien die het haar enkele maanden geleden vertelde op gezag van bewoners van de Pleiaden met wie hij zou hebben gesproken. Ze geloofde hem.

Janny Post heeft in haar woonplaats Tilburg een Stichting Centrum Zantus opgericht om andere mensen deelgenoot te maken van haar ervaringen. Ze geeft een kwartaalblad uit waarin ze samen met een groep geestverwanten vertelt over nieuwe levensvormen voor de mens van morgen. De onkosten worden vergoed door vierhonderd donateurs die haar werk waarderen. Volgend jaar wil ze een centrum in Frankrijk beginnen dat ze omschrijft als een plaats van rust en stilte in de natuur. Daar gaat ze wonen met haar vriend. Janny Post heeft het paradijs in haar hart gevonden. Het kan haar niet schelen dat andere mensen haar verhalen vreemd vinden want de belangrijkste bevrijding uit haar leven is geweest dat ze kon begrijpen dat andere mensen haar niet konden begrijpen.

    • Arjen Schreuder