Dasa stopt zaak tegen Lakeman

NIEUWERSLUIS, 31 AUG. Dasa, moeder van het failliete Fokker, ziet af van verder procederen tegen bedrijfsonderzoeker Pieter Lakeman. Daarmee vervalt de claim van fl. 125.000 definitief. Dat heeft Lakeman gisteren meegedeeld.

Dasa klaagde Lakeman aan bij de civiele rechter omdat Lakeman een artikel had geschreven in een vaktijdschrift voor ondernemingsraden. Daarin maakte hij melding van geruchten als zou ex-topman E. Nederkoorn van Fokker smeergeld hebben ontvangen van Dasa. Het Duitse bedrijf noemde dit verhaal beledigend.

In mei stelde het hof in Amsterdam Dasa in het ongelijk. Het Duitse bedrijf kondigde aan de mogelijkheid van cassatie bij de Hoge Raad te onderzoeken. De termijn voor cassatie is gisteren echter verstreken.

Overigens loopt er nog wel een andere procedure tegen Lakeman, directeur van de Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (SOBI). De officier van justitie heeft een strafzaak tegen Lakeman aangespannen over dezelfde kwestie. De arrondissementsrechtbank sprak Lakeman voor een deel van de aanklacht vrij en voor het overig vond de rechter het openbaar ministerie niet ontvankelijk. Justitie heeft echter aangekondigd in hoger beroep te gaan. (ANP)