Wolters Kluwer koopt Little, Brown and Company

Wolters Kluwer heeft in de Verenigde Staten de professionele uitgeefactiviteiten van Little, Brown and Company in Boston verworven. Dat bedrijf vormde tot nu toe een onderdeel van Time Warner. Verwacht wordt dat de acquisitie in september zal zijn afgerond na het vervullen van de nodige formaliteiten.

Little, Brown and Company is gespecialiseerd in medische en juridische uitgaven zowel op papier als in elektronische vorm. De belangrijkste gebruikers zijn medische en juridisch/fiscale beroepsbeoefenarebn en studenten. Little, Brown and Company heeft een jaaromzet van ongeveer 50 miljoen dollar (83 miljoen gulden). Ongeveer de helft van deze omzet betreft juridische en fiscale uitgaven die zullen worden geïntegreerd in Aspen Publishers. De andere helft, de medische uitgaven, zal onderdeel worden van Lippincott-Raven Publishers.

Deze overname versterkt de leidende positie van Wolters Kluwer in de Verenigde Staten op het gebied van medisch uitgeven en opent eveneens nieuwe mogelijkheden op het gebied van juridische studie-uitgaven in de Amerikaanse markt.