Stripschapprijs voor Hanco Kolk

AMSTERDAM, 30 AUG. Hanco Kolk (1957) krijgt de Stripschapprijs 1996. Het bestuur van het Stripschap heeft dat bekendgemaakt. Kolk is bekend van zijn series Gilles de Geus, die hij samen met Peter de Wit maakt, en Meccano.

Daarnaast maakten Kolk en De Wit de Teleac-cursus strip- en cartoontekenen. Hanco Kolk ontvangt de prijs tijdens de Stripdagen in Breda op 12 en 13 oktober.

Voor de Prijs Album van het Jaar 1996, die in de categorieën oorspronkelijk Nederlands en oorspronkelijk buitenlands wordt uitgereikt, zijn zes albums genomineerd. Gilles de Geus 7, Willem de Zwijger van Kolk en De Wit, Dirkjan 1 van Mark Retera en De wraak van dikke Ong van Willem Vleeschouwer zijn in de categorie Nederlands genomineerd. In de categorie buitenlands maken Bone 1 van Jeff Smith, Blueberry van Jean Giraud en De stroman van Etienne Davodeau kans op een prijs.(ANP)