Deutekom treedt laatste keer op

AMSTERDAM, 30 AUG. De sopraan Cristina Deutekom, die in 1985 op doktersadvies stopte met podiumoptredens, zal 27 november in het Amsterdamse Concertgebouw zingen tijdens een concert dat de impresario Pieter Alferink organiseert ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum. Deutekom zingt de Bolero uit Verdi's I vespri Siciliani.

Verder zijn er optredens van een groot aantal zangers, onder wie Nelly Miricioiu en Charlotte Margiono, die samen een duet zingen uit Norma, Jeanine Altmeyer, Birgit Remmert, Hans Peter Blochwitz, Hubert Delamboye. De opbrengst van het concert is bestemd voor de Cliniclowns, die optreden voor ernstig zieke kinderen.

Alferink organiseert in de komende zomer in het Amsterdamse Concertgebouw ook nog een internationale meestercursus voor solistische partijen in Bachs Johannes Passion en Händels Messiah, die ook zullen worden uitgevoerd. Een van de leraressen is Aafje Heynis.