Boerenprotest

Foto: VERSAILLES - Franse boeren hebben gisteren geprotesteerd tegen de import van rundvlees in de Europese Unie. Zij blokkeerden wegen en bij het paleis in Versailles voerden zij hun koeien. De boeren waren uitgenodigd door president Chirac om te komen praten over hun bezwaren tegen de vleesimport.

Zij gingen op weg met medeneming van een kleine kudde koeien die zij van voer voorzagen ter hoogte van het paleis van Lodewijk de Veertiende. Boeren hebben een 'uitslaande brand' aangekondigd aan het einde van de zomer, die toch al zeer 'heet' dreigt over te gaan in de herfst. De blokkade gisteren was de eerste van de acties die de komende tijd verwacht worden tegen het beleid van de regering om strenge bezuinigingen door te voeren om het begrotingstekort te verkleinen. Komende dinsdag vergaderen de onderwijzers over eventuele acties eind september tegen de bezuinigingen. Eind september organiseert de vakbond Force Ouvrière een protestmars en afgelopen week heeft ook de communistsche CGT onrust voorspeld zonder overigens nog acties aan te kondigen. (Foto Reuter)