Barry van Galen opgeroepen voor Nederlands elftal

NOORDWIJK, 30 AUG. Bondscoach Guus Hiddink heeft vanmorgen Barry van Galen (26) opgeroepen voor het Nederlandse elftal. De linkermiddenvelder van NAC is de zeventiende speler in de nationale selectie die de afgelopen dagen was uitgedund door afzeggingen van Richard Witschge, Philip Cocu, John Veldman en Aron Winter.

Allen zijn geblesseerd. Nederland speelt morgen in de Amsterdam Arena een vriendschappelijke interland tegen Brazilië.

Woensdagavond riep Hiddink al Vitesse-verdediger Ferdi Vierklau op als vervanger van Veldman, gisteren volgde Feyenoord-middenvelder Giovanni van Bronckhorst als plaatsvervanger van Cocu. Van Galen, die nooit eerder uitkwam voor Oranje, neemt de plaats in van Witschge. Hiddink voegt geen achttiende speler toe aan de selectie. Volgens de nieuwe richtlijnen van de wereldvoetbalbond mogen tegenwoordig zeven in plaats van vijf spelers plaatsnemen op de reservebank. Hiddink wees vanochtend Frank de Boer aan als de nieuwe aanvoerder van Oranje. De verdediger van Ajax is de opvolger van clubgenoot Danny Blind, die afgelopen weekeinde bedankte voor het Nederlands elftal.