Alarm CRI over Duitse kidnappers

ROTTERDAM, 30 AUG. De Centrale Recherche Informatiedienst (CRI) heeft gisteren alle meldkamers van de Nederlandse politie en een aantal kranten in kennis gesteld van de ontvoering van de tienjarige Duitse Nicole.

Het meisje verdween afgelopen maandag nadat ze door haar tante in Velten, ongeveer tien kilometer ten noorden van Berlijn, van school was gehaald. Dat zegt een woordvoerder van de CRI.

De vermoedelijke ontvoerders zijn deze 47-jarige tante en haar 28-jarige levensgezel. Ze zijn onderweg met een gele Volkswagen Passat van het oudere “strakke” model met het kenteken ST-CW-118.

Er zijn tot nu toe bij de CRI tientallen tips binnengekomen. De tips die de CRI kreeg zijn afkomstig van mensen uit verschillende plaatsen in Nederland die de auto zeggen te hebben gezien. Een woordvoerder van de CRI noemt die uiterst serieus en bruikbaar.

Een team van de CRI coördineert het onderzoek totdat de verdachten in een politieregio worden gevonden, waarna die regio het werk van de CRI overneemt. De Duitse politie waarschuwde gisteren de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse politiediensten.

Bij een huiszoeking in de woning van de verdachten in Velten zou de politie een lijst hebben aangetroffen met de voornamen en leeftijden van zeventien kinderen tussen de anderhalf en zeventien jaar. Volgens een Duitse justitie-woordvoerder zijn ook beschrijvingen gevonden van onzedelijke handelingen waaraan de verdachten zich schuldig zouden hebben gemaakt.