Winst Macintosh Retail valt terug

Macintosh Retail Group (met winkelketens als Superconfex, Kwantum en Halfords) heeft haar winst over de eerste zes maanden van dit jaar fors zien terugvallen. Mede als gevolg van een buitengewone last van 1,6 miljoen gulden kwam de netto winst uit op 2,3 miljoen gulden, 8 miljoen minder dan een jaar eerder.

Macintosh schrijft de winstval verder toe aan een “sterke teruggang” op de Belgische kledingmarkt, waar het bedrijfsresultaat van Superconfex halveerde tot 6,4 miljoen gulden. In Nederland constateerde het bedrijf geen of gering marktherstel en aanhoudende druk op de prijzen.

De omzet steeg met 8,8 procent tot 517 miljoen gulden. Slechts 1,5 procentpunt was gevolg van autonome groei, de rest is het gevolg van de consolidatie van Crusoë en Stoutenbeek Groep (interieurwinkels). Vooral de omzet in kleding stond onder druk.