Wetlands

Tot 15 september kunnen de buitenlandse toerist en de Nederlandse recreant onder begeleiding van twee deskundige gidsen op safari gaan ten noorden van Amsterdam. Per roeiboot, kano of fiets laten Marjel Tromp en Diana Lankhof zien waar de schilders Rembrandt en Ruysdael hun inspiratie voor de lichtval in hun landschapsschilderijen opdeden; zij wijzen de safari-ganger ook op de aanwezigheid van trilvenen, rietzangers en oerbos.

Bovendien proberen ze de skyline van Amsterdam zoveel mogelijk uit zicht te houden. “Maar om die allesoverheersende Rembrandttoren kunnen we niet heen.” Zaak dus om zo laag mogelijk te blijven tussen de rietkragen om ten volle te genieten van de natuur, die nog onder de rook van Amsterdam voort leeft. Het initiatief van de twee vrouwen stamt van vorig jaar en de getoonde belangstelling was voldoende om dit jaar weer safaritochten aan te bieden. Hoe komen ze op het idee? “Diana en ik hebben tijdens onze studie veel gereisd”, antwoordt Marjel Tromp. “En we vonden het te gek, dat we naar de andere kant van de aardbol moesten, als we die mooie natuur ook vlak bij huis hebben.” Hoe dat eruit ziet kan worden ontdekt via en tocht met Wetlands Safari, Postbus 11273, 1001 GG Amsterdam, tel. 020-6863445, ƒ 50 tot ƒ 75 per persoon. Op aanvraag regelt Wetlands Safari speciale excursies. (FvB)