Vandaag

NRC HANDELSBLAD brengt vandaag de eerste aflevering van een nieuwe bijlage. De naam is: PROFIEL. Wekelijks op donderdag staat één thema centraal. Dat kunnen onderwerpen zijn uit het onderwijs, de gezondheidszorg, de arbeidsmarkt, de vrijetijdsbesteding, de rechtsstaat, financiën, of de media.

PROFIEL zal thema's van diverse kanten belichten - breder en dieper. Het perspectief van de lezer is daarbij een vast onderdeel, met veel aandacht voor service: verwijzingen naar literatuur en naar instanties, heldere grafieken en tabellen, korte historische overzichten en woordenlijsten.

PROFIEL

Het thema van de eerste PROFIEL-bijlage is: Geboorte. Jaarlijks worden in Nederland circa 190.000 baby's geboren. Steeds meer baby's komen ter wereld in het ziekenhuis. Is dat inderdaad, zoals veel aanstaande ouders denken, 'veiliger' dan thuis bevallen? Beatrijs Ritsema bespreekt drie veelverkochte boeken over bevallingen. De babykamer, waaraan Nederlanders gemiddeld ruim drieduizend gulden uitgeven, laat zich inrichten na een bezoek aan een der baby-speciaalzaken die een onstuimige groei doormaken. In het openingsverhaal is Guus Middag op zoek naar de oorsprong van het leven en vindt die in de poëzie. 'Begin is nooit begin.'

Donderdag was de dag van de bijlage WETENSCHAP & ONDERWIJS Deze verschijnt voortaan op zaterdag en begint het nieuwe seizoen met een geheel vernieuwde vormgeving. De wekelijkse AGENDA blijft uitkomen op donderdag.

Naast het CULTUREEL SUPPLEMENT zal voortaan op vrijdag de nieuwe bijlage BOEKEN verschijnen. Dit bijvoegsel verenigt het vrijdagse LITERAIR SUPPLEMENT en de zaterdagse BOEKEN-bijlage.