Laren trekt specialist Giles aan

ROTTERDAM, 29 AUG. Calum Giles speelt komend seizoen voor hockeyclub Laren. De Britse international en strafcornerspecialist, met zes doelpunten topscorer voor de Britten op de Olympische Spelen in Atlanta, bereikte afgelopen zaterdag overeenstemming met de overgangsklasser uit 't Gooi. Dinsdag werkt Giles een laatste proeftraining af bij de ambitieuze vereniging die sinds 1985 ontbreekt in de hoofdklasse.

Giles geldt met zijn doeltreffende sleeppush vanaf de cirkelrand als een fenomeen op de internationale hockeyvelden. De 23-jarige verdediger komt alleen binnen de lijnen zodra het nationale team mag aanleggen voor een strafcorner. De resterende speeltijd brengt de supersub door op de bank. Voor zijn club Havant scoorde Giles het afgelopen seizoen liefst 45 keer vanuit de korte hoekslag.

Met de overgang van Giles geeft de afdeling Topsport van de Larensche MHC gehoor aan de roep vanuit de spelersgroep om versterking van de selectie. Pogingen om Nick Thompson, eveneens Brits international, in te lijven liepen op niets uit. Afgelopen seizoen verspeelde Laren op de laatste speeldag promotie naar de hoogste afdeling. Op doelsaldo eindigde Groningen bovenaan in overgangsklasse B.

Met Giles in de gelederen denkt Laren meer kans te maken op de felbegeerde promotie naar de hoofdklasse. “We weten weinig van hem”, aldus voorzitter V. Hak. “Alleen dat hij over een goede strafcorner beschikt, maar meer ook eigenlijk niet. Maar dat hij een aanwinst is, dat lijdt geen twijfel.”

Hak weerspreekt de suggestie als zou Giles betaald worden voor zijn diensten. “Wij hebben alleen zijn reis naar Nederland betaald.” Giles gaat ook trainingen verzorgen bij de Gooische club. Daarnaast hoopt hij in Nederland een bestaan als profgolfer op te bouwen.

    • Mark Hoogstad