Jacht en gewasschade (2)

Als leek en enigszins bevooroordeeld trouwde ik 32 jaar geleden met een jager; inmiddels ben ik zeer enthousiast. De afgelopen jaren heb ik eindeloze discussies voor of tegen moeten aanhoren, op de televisie, of in de krant moeten lezen dat er weer een nieuwe wet was bedacht om de jacht aan banden te leggen.

Helaas zijn we nu door de onwetendheid en emotionele vooroordelen teruggedrongen in een heel klein jaag-wereldje, opgelegd door deze beperkende wetgeving.

De enige zin in het artikel van E. Knegtering, die mij volledig aansprak, is: “een tijdverdrijf waar je voor of tegen kunt zijn”. En daar gaat het mij om: de vrijheid, om een sport uit te oefenen, in een land, Nederland, waar het merendeel van de bevolking vlees eet en leren schoenen draagt. Hoezo: hypocriet? Hoezo: struisvogelpolitiek?

    • E. Wurpel-Van Hall