Huizenbouw op vliegveld Ypenburg

Foto: YPENBURG - Op de Vinex-locatie Ypenburg wordt met volle kracht gewerkt aan de bouw van veertien woningen, de eerste van in totaal tienduizend huizen die hier de komende tien jaar zullen verschijnen.

De snelle bouw van de zeven koopwoningen en zeven huurwoningen in de vrije sector op het grondgebied van Rijswijk heeft plaats op verzoek van deze gemeente, die samen met Pijnacker, Nootdorp en Den Haag de Vinex-bouw ontwikkelt op het voormalige vliegveld Ypenburg. Rijswijk wilde in aanmerking komen voor de zogeheten verfijningsregeling van het Rijk, een aanvullende uitkering op het Gemeentefonds voor gemeenten met veel nieuwbouw. Met de honerering van de aanvraag voor de verfijningsregeling is volgens Rijswijk dit jaar vijf miljoen gulden gemoeid. In december volgt de eerste paal voor het eigenlijke eerste deelplan van Ypenburg met duizend woningen. (Foto Roel Rozenburg)