Hoek Loos boekt hogere winst

De Schiedamse producent van industriële gassen Hoek Loos heeft in de eerste helft van 1996 de netto winst met 18 procent opgeschroefd tot 28,9 miljoen gulden. Alle bedrijfsonderdelen droegen aan de stijging van dit resultaat bij.De omzet zakte met 5 procent tot 274 miljoen gulden.

Deze daling is te wijten aan de verkoop van de activiteiten op het gebied van medische apparatuur. Als dit effect buiten beschouwing wordt gelaten, is er sprake van een omzetstijging van 9 procent. Hoek Loos heeft in de eerste zes maanden mede geprofiteerd van een lagere belastingdruk. De afdracht aan de fiscus was met 2,2 miljoen zo'n 5 miljoen gulden lager dan in het eerste halfjaar van 1995. De stijging van het bedrijfsresultaat was dan ook minder groot dan die van de netto winst: 9 procent erbij op 44,4 miljoen gulden.