Farrakhan moet gift weigeren

WASHINGTON, 29 AUG. Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft Louis Farrakhan, leider van de Amerikaanse moslimbeweging Nation of Islam, gisteren verboden geld aan te nemen van de Libische leider Gaddafi. Deze zou Farrakhan een miljard dollar willen schenken voor de economische en politieke ontwikkeling van de zwarte minderheid in de VS.

Daarnaast heeft Gaddafi Farrakhan een prijs van 250.000 dollar toegekend voor 'humanitaire verdiensten'. Farrakhan, die zich in de Libische hoofdstad Tripoli bevindt om de prijs in ontvangst te nemen, heeft eerder gezegd pogingen van de Amerikaanse regering hem het geld te onthouden fel te zullen bestrijden. Libië wordt ervan verdacht terroristen te steunen. Sinds 1988 zijn in de VS sancties van kracht die financiële transacties met het land onmogelijk maken. (Reuter, AP)