Duitse aankoop Neways in de verliezen

Neways, fabrikant van professionele elektronica, verlaagt de winstverwachting voor dit jaar. Dacht de directie aanvankelijk nog dat dit jaar een hogere winst zou worden geboekt dan vorig jaar, nu houdt financiëel directeur Q. Havermans het op een winst die “gelijk of iets beneden” de 6 miljoen gulden van vorig jaar ligt.

Oorzaak is de nieuwste aankoop van Neways: het Duitse bedrijf PMA uit Kassel. Dit bedrijf, toeleverancier voor Duitse elektronicabedrijven, kampt met de tegenvallende binnenlandse economische situatie. Daardoor lijdt PMA al sinds begin dit jaar, toen Neways het overnam, verlies. Havermans wil nog niet ingrijpen bij PMA, maar wacht op het aantrekken van de Duitse economie.

Ondanks de Duitse tegenvaller heeft Neways de netto winst in het eerste halfjaar met 10 procent zien stijgen tot 2,96 miljoen gulden. De omzet steeg fors: van 69,2 miljoen in de eerste helft van vorig jaar tot 127,2 miljoen gulden in het afgelopen semester.