Charles en Di formeel gescheiden

LONDEN, 29 AUG. Met een stempel en een betaling van 20 pond legeskosten is gisteren formeel een einde gekomen aan het huwelijk van de Britse kroonprins Charles met Lady Diana Spencer. Een klerk van de afdeling familiezaken van de High Court in Londen, Robin West, zette gistermorgen om 10.27 uur zijn handtekening onder gerechtelijke scheiding nummer 5.029 van dit jaar. Kopieën van het historische document waren later verkrijgbaar voor een pond per stuk.

De Britse koninklijke familie, met vakantie in kasteel Balmoral in Schotland, heeft gisteren op geen enkele wijze gereageerd. Charles liet zich niet zien, Koningin Elizabeth trok er te paard alleen op uit langs de rivier de Dee, haar echtgenoot besloot - eveneens alleen - op zalm te gaan vissen.

Diana verscheen gisteravond in Londen bij een uitvoering van het National Ballet. Bij haar binnenkomst viel het de Britse pers op dat ze nog haar verlovingsring en trouwring droeg. De Britse krant The Guardian meldde vanmorgen dat volgens de auteur van het boek Body Language in Relationship het dragen van de ringen er op wijst dat Diana nog geen afstand heeft genomen van haar voormalige echtgenoot.

De Britse premier, John Major, zei gisteren dat Charles voorlopig geen enkel plan heeft te hertrouwen. Speculaties daarover zijn toegenomen sinds Charles regelmatig samen met Camilla Parker Bowles wordt gesignaleerd, zijn vroegere vriendin en toeverlaat toen het huwelijk met Diana begon te breken. Uit enquêtes van verschillende kranten is naar voren gekomen dat een ruime meerderheid van het Britse volk een huwelijk van Charles met Camilla afwijst. (AP)