Werken Bomans nagenoeg uitverkocht

AMSTERDAM, 28 AUG.De eerste druk van twee delen van de verzamelde werken van Godfried Bomans, die zaterdag verschenen, is bijna helemaal uitverkocht. Uitgeverij De Boekerij is erg verrast. “Bomans is een schrijver die al een tijdje in de vergetelheid was geraakt”, aldus de persvoorlichter M. van Biezen.

“Een zo grote belangstelling had niemand kunnen voorzien.” In totaal zijn er 1500 exemplaren gedrukt, maar dat bleek al snel te weinig te zijn. Boekhandel Athenaeum in Amsterdam raakte zijn voorraad in twee dagen kwijt. “Vrijdag kregen we tien boeken in de winkel en maandag waren ze uitverkocht”, zegt een verkoopster. “Gisteren kwamen er nog een stuk of tien of vijtien mensen naar vragen.” De Amsterdamse boekhandel Scheltema Holkema Vermeulen had maandagochtend nog een paar exemplaren, maar die werden in de loop van de dag verkocht. De Boekerij heeft geen exemplaren meer in voorraad. De herdruk ligt eind september in de winkel.