Verbod waterfietsen

TANGER, 28 AUG. De Marokkaanse autoriteiten hebben een verbod afgekondigd op waterfietsen langs de stranden van Tanger. Daarmee willen zij de clandestiene emigratie van Marokkanen naar Spanje beperken. Dat heeft het stadsbestuur van Tanger gisteren bekend gemaakt. Op 22 augustus werden vijf jonge inwoners van Tanger vlakbij de kust van het Spaanse Tarifa aangehouden. Zij bevonden zich aan boord van een waterfiets.

De Spaanse autoriteiten hebben de immigratiewetten deze zomer verscherpt. De laatste paar maanden hebben honderden Marokkaanse staatsburgers geprobeerd de veertien kilometer brede Staat van Gibraltar over te steken, vaak aan boord van kleine bootjes. Meer dan 500 van hen zijn in de territoriale wateren van Spanje onderschept. Ruim 300 mensen hadden de territoriale wateren van Marokko nog niet verlaten toen de Marokkaanse politie hun bootjes inhaalde. (AFP)