Uitslagen US Open

Kristie Boogert en Miriam Oremans hebben zich geplaatst voor de tweede ronde in New York. In minder dan een uur won Boogert gisteren van Joanette Kruger uit Zuid-Afrika, met 6-1, 6-0. “Misschien was dit geen serieuze test, maar dat kan me nu even niet schelen”, zei Boogert. “De afgelopen twee jaar verloor ik steeds in de eerste ronde.

Het is wel weer eens lekker gewoon een rondje verder te komen.'' Oremans versloeg de Slowaakse Radka Zrubakova, met 6-2, 4-6 en 6-1. In de tweede ronde treft ze het Zwitserse talent Martina Hingis.

In het vrouwentoernooi was Iva Majoli de enige geplaatste speelster die niet voldeed aan de verwachtingen. De als vijfde geplaatste Kroatische verloor van Judith Wiesner. De favorieten voor de eindzege - Steffi Graf, Monica Seles en Arantxa Sanchez Vicario - bereikten zonder problemen de tweede ronde. Ook olympisch kampioene Lindsay Davenport won haar partij.

Bij de mannen was de uitschakeling van Richard Krajicek de verrassing van de dag. De enige andere geplaatste speler die verloor, was de als veertiende geplaatste Alberto Costa. De gravelspecialist uit Spanje moest zijn meerdere erkennen in de Tsjech Bohdan Uhlirach.

Favoriet Pete Sampras stelde het thuispubliek niet teleur. De nummer één van de wereld rekende af met lucky loser Jimy Szymanski: 6-2, 6-2 en 6-1. De Venezolaan hoorde pas een kwartier voor aanvang van de partij dat hij op het centre court moest invallen voor de geblesseerde Adrian Voinea. Ook Thomas Muster (3), Goran Ivanisevic (4), Marcelo Rios (10) en Fréderic Pioline (16) haalden de tweede ronde. Paul Haarhuis en Sjeng Schalken spelen vandaag voor het eerst.

    • Arjen Ribbens