SNS-groep boekt aanzienlijke winstgroei

De SNS Groep, onder andere SNS Bank en verzekeraar NOG, heeft de netto winst in de eerste zes maanden met ruim 20 procent opgevoerd tot 62 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat groeide met 23,5 procent tot 81,7 miljoen gulden. De bank voorziet voor geheel 1996 een hogere winst dan in 1995, toen het netto resultaat uitkwam op 113 miljoen gulden.

De SNS-directie spreekt van een “uitstekend” halfjaar, waarbij deze onderneming net als de andere banken flink kon profiteren van het gunstige financiële klimaat. Zowel het bankbedrijf als de verzekeringsdivisie droeg bij aan de winstgroei.

Het bankbedrijf (inclusief deelnemingen) was succesvol met een resultaat van 71,2 miljoen, een winstgroei van 21,5 procent. De sector levensverzekering zag de winst met 12,2 groeien tot 9,2 miljoen gulden, terwijl het schadebedrijf een verlies van 0,6 miljoen omboog in een winst van 1,3 miljoen miljoen.SNS is een kleinere bank met een sterke positie in het zuiden van het land. Het balanstotaal bedroeg eind juni ruim 30 miljard gulden, tegenover 25,5 miljard eind 1995. Ter vergelijking: de Rabobank heeft een balanstotaal van ruim 322 miljard gulden, terwijl dat van ABN Amro al ruimschoots boven een half biljoen uitkomt.