Meciar zet drie ministers uit regering

BRATISLAVA, 28 AUG. De Slowaakse premier, Vladimír Meciar, heeft drie ministers in zijn kabinet vervangen.

Minister van Buitenlandse Zaken Juraj Schenk werd gisteren vervangen door een carrièrediplomaat. Algemeen wordt aangenomen dat Schenk verantwoordelijk wordt gesteld voor het onvermogen van de regering, een eind te maken aan de internationale kritiek op het beleid van Meciar.

Minister van Economische Zaken Jan Ducky, die eveneens werd vervangen, werd de stijging van het tekort op de handelsbalans verweten. Hij is ook gehekeld wegens zijn toestemming, graan uit te voeren. Die export leidde tot een scherpe stijging van de prijs van brood en meel. De derde vervangen minister, die van Binnenlandse Zaken, Ludovit' Hudek, kwam onlangs in opspraak door de publicatie van een afgeluisterd telefoongesprek met de chef van de Slowaakse geheime dienst. (Reuter)