Heerenveen wint in Sittard met 4-2 van Fortuna

SITTARD, 28 AUG. Heerenveen heeft gisteravond zijn tweede overwinning van het seizoen behaald. Drie dagen na de overwinning op Ajax wonnen de Friezen met 4-2 bij Fortuna Sittard. De Limburgse club stond bij rust nog op gelijke hoogte, twee treffers van Wouden beslisten het aantrekkelijke duel.

In de eerste helft kwam Fortuna aan de leiding door een treffer van de Engelsman Feffrey, die een voorzet van Hamming benutte. De Rus Kornejev zorgde al snel voor de gelijkmaker. De Fries Hansma hielp Heerenveen nog voor rust aan de leiding. Met een kopbal bracht Fortuna-verdediger Roest de stand weer in evenwicht.

In de tweede helft had trainer De Haan geluk met een dubbele wissel. Heerenveen kreeg een groot veldoverwicht en dankte de zege aan twee bevliegingen van Wouden. De Haan sprak van een verdiende overwinning. “Technisch en positioneel waren we beter.” Zijn collega Verbeek gaf het kwaliteitsverschil toe. “Maar de nederlaag kwam tot stand door persoonlijke fouten aan onze kant.”