Zuid-Afrika

Zelfs het niet uitlaten van de hond is voor Jaap van Heerden (19 augustus) aanleiding om kritiek te leveren op Zuid-Afrika. Door zijn vooroordelen ziet hij de meest simpele verklaring over het hoofd.

Het zijn niet alleen de Zuid-Afrikanen die hun hond niet uitlaten, meneer Van Heerden. Ook Amerikanen, Australiërs, Nieuw-Zeelanders en nog veel meer nationaliteiten doen dat zelden (tenzij men in de stad woont). Het uitlaten van de hond is een typisch Nederlands verschijnsel. De verklaring daarvoor is simpel: ruimtegebrek. De doorsnee Nederlandse achtertuin is niet groot genoeg om een hond zijn behoeftes te laten doen.

Zelfs nu de apartheid is afgeschaft, lijkt er nog geen einde te komen aan de betweterigheid van Hollandse journalisten ten opzichte van Zuid-Afrika.

    • N. Cohen de Lara-Kroon