Patrick Jonker twee jaar bij wielerploeg Raas

GOUDA, 27 AUG. Patrick Jonker heeft vanmorgen een tweejarig contract getekend bij de wielerploeg van Jan Raas. De 27-jarige Australische Nederlander was eerder al tot een mondeling akkoord gekomen met de Rabobank-formatie. Routinier Adri van der Poel (37) heeft zijn verblijf bij de Nederlandse ploeg met een jaar verlengd. De wereldkampioen veldrijden komt komend seizoen incidenteel uit op de weg.

Jonker reed de afgelopen jaren in dienst van het Spaanse ONCE als knecht van Alex Zülle. De renner met een dubbele nationaliteit rijdt komend seizoen met een Nederlandse licentie. “Het contract met Rabobank geeft mij de ruimte om me verder te ontwikkelen”, lichtte Jonker zijn overstap toe. “Binnen deze ploeg krijg ik een grotere verantwoordelijkheid dan ik tot nu toe gewend was. Ik zal voornamelijk Luttenberger moeten ondersteunen. In zijn kielzog kan ik meer voor mijn eigen kansen gaan.”