MAN sluit jaar af met recordomzet

MÜNCHEN, 27 AUG. Het Duitse concern MAN (machinebouw, installatietechniek en vrachtwagens) heeft in het eind juni afgeronde boekjaar een recordomzet bereikt. De revenuen groeiden met 9 procent tot 20,3 miljard mark. De netto winst steeg met 21 procent tot 330 miljoen mark, terwijl het resultaat voor belastingen met 40 procent toenam tot 500 miljoen mark.

MAN schrijft de omzetgroei en winststijging toe aan een hogere produktiviteit en een betere bezettingsgraad. Tevens profiteerde het concern in het laatste kwartaal van het herstel op zowel de Duitse als de Europese markt. Daarmee compenseerde de onderneming de aanhoudende prijsdruk, de hogere loonkosten en de wisselkoersschommelingen.

De resultaten zijn voor de directie aanleiding om het dividend voor de tweede achtereenvolgende keer te verhogen. In een brief aan de aandeelhouders stelt zij voor de winstuitkering van 9,50 naar 12 mark per aandeel van 50 mark te verhogen. (DPA)