Hema haalt verpakte rookworsten terug

ROTTERDAM, 27 AUG. Warenhuisketen Hema haalt 13.000 à 14.000 verpakte rookworsten terug uit de winkels. Een deel van de rookworsten blijkt niet in orde te zijn. Consumptie kan gezondheidsproblemen opleveren, laat de Hema vandaag via krantenadvertenties weten.

Niet bekend

Volgens de Hema doen de problemen zich uitsluitend voor bij de voorverpakte worsten en niet bij de verse rookworst. Hoewel beide soorten worst onder de naam Gelderse Rookworst verkocht worden, komen ze niet van dezelfde leverancier. De verse worsten worden gemaakt door Zwan in Oss, onderdeel van de Unilever Vleesgroep. De voorverpakte worsten worden geleverd door een bedrijf uit Gouda. Mogelijk wordt deze leverancier aansprakelijk gesteld voor de schade.

Hema wil over geen enkele leverancier uitspraken doen. “Dat is een interne Hema-aangelegenheid”, aldus een woordvoerder.

Niet bekend

Hema heeft actie ondernomen nadat een klant klaagde over de geur van het gekochte vleesprodukt. Ook treedt volgens een woordvoerder van Hema gasvorming onder de vacuüm-verpakking op.