Casema begint proef met kabeltelefoon

Kabelexploitant Casema gaat twee proeven houden met kabeltelefonie. Het bedrijf uit Rijswijk heeft daarvoor gisteren toestemming gekregen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Bij de uitvoering van deze veldproeven met kabeltelefonie werkt Casema samen met de leveranciers Siemens en Ericsson.

De proeven staan gepland vanaf maart volgend jaar. De eerste honderd Casema-abonnees kunnen dan in een deel van de stad Utrecht en in Leidschendam telefoneren via de kabel.

Doel van de proeven is om de gekozen technologie in praktijk uit te testen. Vanaf medio volgend jaar kunnen 2.000 abonnees in Utrecht en Leidschendam daadwerkelijk via de kabel bellen. Eind 1997 krijgen alle abonnees van de kabelexploitant de mogelijkheid een telefonie-abonnement bij Casema te nemen.