Achmea ziet halfjaarwinst met 17,9 procent stijgen

Het verzekerings- en bankconcern Achmea is tevreden over de resultaten in het eerste halfjaar. De nettowinst steeg met 17,9 procent tot 318,6 miljoen gulden. Alle verzekeringsactiviteiten konden groeien, terwijl ook de banksector aan het resultaat bijdroeg. De omzet klom 3,1 procent tot 6,47 miljard gulden.

Dit heeft het bedrijf, eigenaar van onder meer Zilveren Kruis, OLM Het Groene land, Centraal Beheer, Avero, FBTO en Vendopolis, gisteren bekendgemaakt.

Het concern is positief gestemd over de tweede helft. De positieve ontwikkeling bij de verzekeringen zet zich voort, terwijl ook het resultaat bij de banken toe zal nemen. Voor geheel 1996 wordt een groei van de nettowinst verwacht. In het afgelopen boekjaar was Achmea goed voor een jaarnettowinst van 534,3 miljoen gulden.

De groeiende vraag naar lijfrenteproducten en flexibele pensioenoplossingen leidde in de eerste zes maanden tot een verdere groei van het resultaat uit pensioen- en levensverzekeringen. Het levenbedrijf leverde bij Achmea het grootste deel van de concernwinst. Het resultaat bij deze divisie steeg van 151,6 miljoen naar 173,5 miljoen gulden.

De zorgafdeling liet eveneens een stijging zien van 83,1 miljoen naar 91,5 miljoen gulden door de vraag naar aanvullende verzekeringsproducten.