Wednesday alleen op kop in Engelse Premier League

ROTTERDAM, 26 AUG. Na drie speelronden bezet Sheffield Wednesday verrassend de eerste plaats in de Engelse voetbalcompetitie. De club van oud-Feyenoorders Blinker en Trustfull won zaterdag voor de derde keer op rij. Op St. James' Park versloeg Sheffield, afgelopen seizoen ternauwernood ontsnapt aan degradatie, titelkandidaat Newcastle United met 2-1.

Bij Sheffield maakte Trustfull na ruim een uur zijn debuut. Manager Pleat posteerde de middenvelder wegens een conditiegebrek noodgedwongen in de punt van de aanval. Vlak nadat Shearer de thuisploeg uit een strafschop op voorsprong zette, kwamen de bezoekers via Atherton op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd bezegelde aanvaller Whittingham de tweede competitienederlaag van de ploeg van manager Keegan.

Manchester United kwam gisteren niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Blackburn Rovers. De landskampioen keek op Old Trafford twee keer tegen een achterstand aan. De nieuwelingen Cruijff en Solskjaer voorkwamen de eerste seizoensnederlaag van de Mancunians.

Chelsea behaalde de tweede overwinning op rij. De ploeg van speler-manager Gullit won zaterdag op eigen veld met 2-0 van Coventry City door doelpunten van Leboeuf en Vialli. Voor beide nieuwkomers was het de eerste treffer in de Premier League. Bergkamp maakte in het duel tegen debutant Leicester City (2-0) zijn tweede competitiedoelpunt. Net als tegen West Ham United benutte de aanvaller een strafschop.