Sprinter Christie neemt afscheid van atletiek

SHEFFIELD, 26 AUG. Linford Christie heeft gisteren in Sheffield zijn afscheid aangekondigd als topsprinter. De voormalig wereld- en olympisch kampioen twijfelde al over deelname aan de Olympische Spelen, maar liet zich op het laatste moment overhalen.

Uiteindelijk haalde hij de finale van de 100 meter in Atlanta, waarin hij werd gediskwalificeerd na twee valse starts. In Sheffield eindigde hij als derde op de 100 meter, in 10,17 seconden.

De op Jamaica geboren Christie zei daarna dat hij op 7 september mogelijk nog meedoet aan de Grand-Prixfinale in Milaan. Maar daarna is het voorbij. “In het verleden ben ik meermalen van gedachten veranderd, maar deze beslissing was niet moeilijk te nemen. Aan alle goede zaken komt een eind. Ik heb veel van mijn leven aan de atletiek gegeven, maar atletiek is niet mijn leven. Het beste is als je je later het mooie herinnert.”