Restauratie paleispark

APELDOORN, 26 AUG. Het park rondom Paleis Het Loo in Apeldoorn wordt in de komende tien jaar geheel in oude luister hersteld. Dat heeft de dienst Domeinen, beheerder van het staatseigendom, besloten. De oorspronkelijke parkaanleg is met name verder op het terrein getransformeerd tot bos met fors uitgegroeide rhodondendrons.

Na de restauratie, die naar schatting zeven ton gaat kosten, bestaat het park uit vier verschillende delen, elk uit een ander tijdperk. Er komt een gedeelte met een lanenpatroon uit het eind van de 17de eeuw, een deel met landschapsstijl uit 1773, een landschapstuin uit de tijd van koning Lodewijk Bonaparte (1808-1810) en een landschapspark rondom de veldvijvers, in de noordoostelijke hoek van het Paleispark. Domeinen begint in september met de restauratie van het park. (ANP)