Publieksprijs voor het RO Theater

AMSTERDAM, 26 AUG. De voorstelling Angels in America van het RO Theater heeft de Gouden Gids Publieksprijs 1996 gewonnen. Staatssecretaris A. Nuis (cultuur) reikte de prijs (100.000 gulden) zaterdagavond tijdens de Uitmarkt in Amsterdam uit aan Peter Baan, artistiek leider van het gezelschap.

Tienduizenden theaterbezoekers gaven in het afgelopen seizoen aan veertig voorstellingen een waarderingscijfer. Vier produkties rolden als beste uit de stemming: Drie Zusters (De Trust), Jubileumhotel (Joop van den Ende Theaterprodukties & John Lanting's Theater van de Lach), Angels in America (RO Theater) en Zo eenvoudig is de liefde (Toneelgroep De Appel). Angels in America van Tony Kushner is een zeven uur durende voorstelling over Amerika, aids en de ondergang van de wereld. Het stuk is inmiddels in veel verschillende landen gespeeld. In Nederland werd het toneelstuk geregisseerd door de Vlaamse theatermaker Guy Cassiers. (ANP)