Nederland achtste bij Paralympics

ATLANTA, 26 AUG. De Nederlandse afvaardiging op de Paralympics in Atlanta heeft 45 medailles behaald. Zeventien gouden, elf zilveren en zeventien bronzen. Nederland eindigde daarmee op de achtste plaats in het landenklassement. Het totaal is ruim het dubbele van de Olympische Spelen, waar de Oranjeploeg met negentien plakken vandaan kwam.

Morgen keert de groep gehandicapte sporters terug op Schiphol, woensdag is een ontvangst door premier Kok gepland. De Nederlandse voetbalploeg veroverde op de laatste dag goud. Nederland won de finale met 3-1 van Rusland. Het is de derde keer op rij dat Nederland het beste team van gehandicapten op de been brengt tijdens de Paralympics. In het zwembad veroverde Alwin de Groot zijn vijfde gouden medaille, door de 50 meter vrij te winnen in 26,52 seconden. De Groot won in Atlanta vijfmaal goud en twee keer zilver.