Internetfirma Netscape sluit monsterverbond

De Californische Internetfirma Netscape Communications Corporation heeft een nieuwe alliantie gesloten met IBM, Oracle em vier grote Japanse elektronicabedrijven om software te ontwikkelen voor televisie, telefoon en andere consumentenelektronica. Dat berichtten vanmorgen de New York Times en The Wall Street Journal.

De alliantie richt zich volgens analisten tegen Netscape's grote concurrent Microsoft die zelf aan een soortgelijk software-project werkt en tot nu toe de markt voor pc-software sterk domineert. Netscape-oprichter Jim Clark en technologiechef Marc Andreessen zouden later vandaag in New York details over de voorgenomen alliantie bekendmaken. Naar verluidt worden de activiteiten van de nieuwe alliantie ondergebracht in de nieuwe Navio Corporation. Daar zullen nieuwe generaties videospelletjes, televisie-apparatuur, kabeltelevisieboxen, kabelmodems etc. worden ontwikkeld. Behalve Netscape en Oracle nemen de Japanse firma's Sony, Nitendo, NEC en Sega Enterprises aan de nieuwe alliantie deel.