BUSINESS WEEK

Ook in het Amerikaanse weekblad Business Week is Clinton favoriet voor de presidentsverkiezingen. De Republikeinen zeggen dat hij een linkse politiek gaat voeren als hij zijn herverkiezing op zak heeft, maar volgens het blad zijn Clintons plannen bescheiden.

De doorslag zullen, aldus het blad, de middengroepen geven, die Clinton vooral voor zich wil winnen met belasting- en onderwijsmaatregelen. In een kort vraaggesprek zegt hij: “Het zou een historische prestatie zijn het budget in evenwicht te brengen. ..In de tweede plaats wil ik deze economie laten functioneren voor gewone Amerikanen. Ik zal grote nadruk leggen op onderwijs. Tenslotte, de grootste onaangeboorde markt voor Amerikaanse bedrijven bestaat uit de Amerikanen in de binnensteden en op het platteland die helemaal geen werk of geen passend werk hebben. Ik zal nadere voorstellen doen om deze plaatsen attractiever te maken voor investeringen [en] mensen te bewegen van bijstand naar werk”.