WILDE EEND MET VERSE DRAGON

De zomer is bijna voorbij, de kinderen zijn weer naar school en voor de meesten is de dagelijkse routine weer begonnen. Het najaar zie ik altijd met een zekere weemoed tegemoet. Toch zijn er compensaties. Een daarvan is het begin van het wildseizoen. In dit recept wordt er gebruik gemaakt van de zomerse restjes van de dragon in de tuin om de overgang tussen de seizoenen te verzachten.

Voor 4 personen: 2 wilde eenden, elk circa 500 gram 1 citroen 2 grote takken verse dragon versgemalen peper 6 tot 8 plakken doorregen bacon Saus: 3,5 deciliter wild- of gevogeltefond 2 deciliter slagroom zout en versgemalen peper 2 eetlepels gehakte verse dragon Dep de eenden droog met keukenpapier. Halveer de citroen en stop één helft en één takje dragon in de buikholte van elke eend. Maal er wat peper over en drapeer de plakken bacon over de eenden. (Gebruik geen zout want de bacon is al vrij zout.) Schik de eenden naast elkaar in een ovenschaal en zet circa 45 minuten in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven. Bedruip ze om de 15 minuten. Controler of de eenden gaar zijn door de punt van een scherp mes in de dij te steken. Het vocht dat er uit loopt moet helder zijn. Neem de eenden uit de oven, dek ze af met aluminiumfolie en laat ten minste 5 minuten rusten. Maak de saus terwijl de eenden in de oven staan. Doe de fond in een pan en breng aan de kook op een hoog vuur. Laat tot circa de helft inkoken. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Giet er de slagroom bij en breng weer aan de kook. U kunt de saus inkoken tot de gewenste dikte, of u kunt de saus aanmaken met wat aardappelzetmeel. Breng op smaak met zout en peper, schep er de gehakte dragon door en laat een paar minuten koken. Knip de eenden met een wildschaar in porties en schik op voorverwarmde borden. Schep er wat saus over en dien op.

    • Kim Maclean