Van Heeswijk tekent contract bij wielerploeg Raas

ROTTERDAM, 24 AUG. Max van Heeswijk heeft een tweejarig contract getekend bioj de wielerploeg van Jan Raas.

Eerder bereikte de ploegleiding van de Rabobank-formatie al overeenstemming met de Oostenrijker Peter Luttenberger. Van Heeswijk (23) rijdt dit seizoen voor de Motorola-ploeg van Hennie Kuiper. De Limburger won onder meer een etappe in de Ronde van Galicië. In het eindklassement van de Ronde van Zweden eindigde hij als derde. Toni Rominger heeft gisteren de Ronde van Burgos gewonnen. De eindzege van de Zwitser kwam in de vijfde en laatste etappe niet meer in gevaar. De afsluitende etappe werd gewonnen door de Italiaan Nicola Minali, die in de eindsprint de Nederlander Jans Koerts te snel af was. Fabiana Luperini won gisteren de tiende etappe van de Tour Féminin en wordt morgen waarschijnlijk gehuldigd als winnares van het algemeen klassement.