Order 150 mln voor Fokker Aviation

AMSTERDAM, 24 AUG. Stork-onderdeel Fokker Aviation (defensiewerk en vliegtuigonderhoud) heeft een order geboekt ter waarde van 150 miljoen gulden.

De onderneming, waarin de levensvatbare onderdelen van de failliete vliegtuigbouwer Fokker zijn ondergebracht, gaat de behuizing voor de elektronica van Apache Longbow helikopters vervaardigen. Het is een compensatieorder die Apache-bouwer McDonnell Douglas heeft vergeven, nadat de Nederlandse regering vorig jaar besloot Apaches te kopen voor het Nederlandse leger.

Voor Fokker Aviation is het de eerste grote opdracht na het faillissement van het oude moederbedrijf. De onderneming maakt sinds kort deel uit van het Stork-concern. De overeenkomst voor de productie van de 296 behuizingen, waarvan de officiele naam Improved Extended Forward Avionics Bays luidt, loopt zes jaar.

McDonnell Douglas heeft nog een aanvullende behoefte van 526 sets, die mogelijk ook door Fokker Aviation worden gemaakt. De behuizingen worden gemaakt in de vestiging in Hoogeveen (Fokker Special Products). (ANP)