Iraakse diplomaat moet Jordanië verlaten

AMMAN, 24 AUG. Jordanië heeft een Iraakse diplomaat gisteren opgedragen om het land te verlaten, aldus diplomatieke bronnen in Amman. Volgens de bronnen oefende de diplomaat “taken uit die niet in overeenstemming waren met de officiële diplomatieke normen”, een eufemisme voor spionage.

Jordanië heeft Irak er van beschuldigd betrokken te zijn bij de organisatie van broodrellen. Deze braken vorige week uit nadat de Jordaanse regering - op aandringen van het Internationale Monetaire Fonds - de prijs voor brood bijna verdubbelde. De betrekkingen tussen Jordanië en Irak verslechterden vorig jaar toen koning Hussein, die tijdens de Golfoorlog nog grote sympathie voor de Iraakse leider Saddam Hussein koesterde, besloot om twee hoge Iraakse functionarissen na hun vlucht uit Irak politiek asiel te verlenen. (Reuter, AFP)