Hoogste kantoorgebouw

Foto: FRANKFURT - Het hoogste kantoorgebouw in Europa nadert zijn voltooiing in Duitslands financiële centrum Frankfurt. Gisteren werd op 258,74 meter het hoogste punt bereikt, dat wordt voorzien van een antenne van 40 meter. Het gebouw dat in mei 1997 moet zijn voltooid na een bouwtijd van drie jaar zal het hoofdkantoor Commerzbank huisvesten.

Commerzbank is de derde bank van Duitsland, na Deutsche en Dresdner, die ook allebei het hoofdkantoor in Frankfurt hebben. Het hoofdkantoor van Commerzbank belooft veel indrukwekkender te worden dan dat van de veel grotere Deutsche Bank. De gevel van het door de vooraanstaande architect Norman Foster ontworpen gebouw wordt voorzien van hangende tuinen met olijfbomen en bamboestruiken. In het hart van het gebouw loopt een atrium tot aan het glazen dak, zodat bezoekers vanuit de foyer de lucht kunnen zien. De 63 verdiepingen worden afgewisseld met tuinen in Aziatische, Mediterrane en Noord-Amerikaanse stijl. (Foto Reuter)