'Spoor van explosief in TWA-Boeing'

NEW YORK, 23 AUG. Onderzoekers hebben sporen gevonden van explosieven in het passagiersgedeelte van de TWA-Boeing die vorige maand ontplofte en neerstortte bij New York. Dit meldt The New York Times vandaag.

Volgens de krant die drie, nauw bij het onderzoek betrokken, anonieme functionarissen citeert, zijn er sporen gevonden van PETN (pentaerythritol tetranitraat), een chemische stof die gebruikt wordt bij plastic bommen. Onderzoekers in het laboratorium van de FBI in Washington hebben de stof aangetroffen op restanten van een stoel uit de passagierscabine, tussen de rijen 17 en 27, aldus de Times.

De onderzoekers zijn er volgens de krant nog niet in geslaagd vast te stellen of de sporen van een bom of van een raket zijn. De Times meldt dat de stof in veel bommen en luchtdoelraketten wordt aangetroffen, waardoor het onmogelijk is te bepalen welk type apparaat is gebruikt bij de explosie van de TWA-Boeing. De FBI wilde niet reageren op het krantebericht. Een anonieme FBI-functionaris heeft na de publicatie tegenover het persbureau Associated Press onderstreept dat “andere scenario's niet uitgesloten zijn”, zoals een mechanische fout.

Bij de ramp met de Boeing 747, die net vertrokken was naar Parijs, kwamen op 17 juli alle 230 inzittenden om het leven. (Reuter, AP)