Eurolink stopt met veerdienst

De veerdienstmaatschappij Eurolink gaat een punt zetten achter haar diensten tussen Vlissingen en het Engelse Sheerness. De dienst kampt met aanhoudende verliezen. In de eerste maanden verloor het bedrijf op deze route een bedrag van f 12 miljoen. De Mersey Docks & Harbour Company, de moedermaatschappij van Eurolink, heeft aangekondigd een koper te zoeken voor Eurolink.

De schepen van Eurolink begonnen in april vorig jaar te varen tussen Vlissingen en Sheerness, nadat Olau Line was gestopt met zijn veerdienst. Mersey Docks verwachtte op de route jaarlijks 300.000 passagiers te kunnen overzetten. Bovendien was het de bedoeling om het passagiersaantal via speciale arrangementen met reisorganisaties nog verder op te voeren. De ontwikkelingen zijn echter veel minder florissant geweest dan het bedrijf had gehoopt.

P&O European Ferries, die in het vervoer tussen het vasteland en Groot-Brittannië het grootste marktaandeel heeft, heeft inmiddels laten weten geen interesse te hebben in de overname van de dienst van Eurolink. P&O was na het stoppen door Olau Line al tot de slotsom gekomen dat Vlissingen-Sheerness met slechts enkele honderduizenden passagiers per jaar niet levensvatbaar is.

Nu als gevolg van de moordende concurrentie door de Kanaaltunnel de tarieven zo laag zijn kunnen volgens P&O alleen grote rederijen met zeer omvangrijke aantallen passagiers overleven. P&O wil zich helemaal concentreren op de route Calais-Dover, waar de rederij jaarlijks 9 miljoen passagiers overzet.