Blydenstein lijdt opnieuw verlies

Blydenstein-Willink komt dit jaar niet uit de rode cijfers. Mede door de reorganisatie bij dochteronderneming Lakatex en de voorgenomen sluiting van de produktie van Verosoldoek in Amerika rekent de Hengelose fabrikant van interieurstoffen, raambekleding en technisch textiel voor geheel 1996 opnieuw op een negatief nettoresultaat. In 1995 bedroeg het verlies 935.000 gulden.

De maatregelen bij Verosoldoek en Lakatex noopten de onderneming over de eerste helft van dit jaar tot een voorziening van 1,7 miljoen. Hierdoor werd het eerste halfjaar afgesloten met een verlies van 1,9 miljoen. Het bedrijfsresultaat bedroeg 0,5 miljoen (eerste helft 1995: 0,9 miljoen). De reorganisatie bij Lakatex was al eerder aangekondigd. De sluiting van de produktie van Verosoldoek in Amerika is nieuw. Blydenstein heeft besloten deze activiteit geheel over te hevelen naar de nieuwe fabriek van Verosol Fabrics in Eibergen, die begin volgend jaar in gebruik wordt genomen.

Blydenstein-Willink zag de omzet wel stijgen, met 5,5 procent tot 57,7 miljoen, mede door de acquisitie van Müller Zell en De Haes Holland. Het resultaat stond vooral onder druk bij Lakatex, producent van bedrukte interieurstoffen. Müller Zell sloot het halfjaar af met een klein positief resultaat.

De bedrijven op het gebied van alternatieve raambekleding en technisch textiel zagen omzet en resultaat verbeteren.