Ajax loot eerst tegen Glasgow Rangers thuis

GENÈVE, 23 AUG. Ajax begint de Champions League op 13 september met een thuiswedstrijd tegen Glasgow Rangers. De Amsterdamse club is met de Schotse kampioen in één groep ingedeeld met Grashoppers, de Zwitserse titelhouder, en de Franse landskampioen Auxerre.

Feyenoord en Roda JC hebben zware tegenstanders geloot in het UEFA-Cuptoernooi. Feyenoord komt uit tegen de Russische legerploeg CSKA Moskou. Roda JC ontmoet het Duitse Schalke '04, de ploeg van de Nederlandse internationals Youri Mulder en Johan de Kock. Zowel Feyenoord als Roda speelt eerst uit. De wedstrijden worden gespeeld op 10 en 24 september. PSV begint het toernooi om de Europa Cup voor bekerwinnaars 12 september met een uitwedstrijd tegen Dinamo Batuni uit Georgië. De thuiswedstrijd in Eindhoven is op 26 september.