Voorgevel van Bastille-opera brokkelt af

PARIJS, 22 AUG. De voorgevel van het operagebouw La Bastille in Parijs brokkelt af. Het bestuur van de opera heeft een net om de façade van het gebouw gespannen om te voorkomen dat de stenen op straat vallen. “We hebben een onderzoek ingesteld om te bekijken wat eraan kan worden gedaan”, aldus een woordvoerder van de opera gisteren.

Het gebouw is slechts zeven jaar oud en heeft één miljard gulden gekost. Het werd gebouwd ter ere van het tweehonderdste verjaardag van de Franse revolutie in 1989. Veel critici waren er toen van overtuigd dat het auditorium ondanks al de high-tech voorzieningen een slechte akoestiek zou hebben.

Sinds de opening van het theater heeft het te maken gehad met ruzies tussen de werknemers, onenigheden met artiesten en financiële verliezen. In maart zei het bestuur te hopen dat er nu eindelijk een einde zou komen aan de reeks moeilijkheden. Vijf maanden later zorgt het krullen van stalen buizen in de façade voor een afbrokkeling van de voorgevel. De woordvoerder heeft gezegd dat er geen gevaar is voor de bezoekers van het theater. (Reuter)